Loader
Indexatie 2024
Achtergrond icoon Achtergrond icoon

Geachte relatie,

Umbrella is behoudend in het doorvoeren van jaarlijkse indexaties, echter de forse verhogingen bij onze leveranciers, partners en datacenters, en gestegen loonkosten zorgen bij ons voor sterk toenemende kosten.
Graag willen wij u op de hoogte brengen van onze beslissing met betrekking tot de indexatie voor het jaar 2024, specifiek gericht op onze diensten binnen de dynamische ICT-branche.

Hierbij hebben we o.a. rekening gehouden bij het bepalen van de indexatie voor het komende jaar:

Technologische vooruitgang en investeringen
De ICT-branche staat bekend om zijn voortdurende technologische vooruitgang. We hebben aanzienlijke investeringen gedaan om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, zoals de implementatie van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, verbeterde data-analyse en cloudoplossingen. Deze investeringen vormen een rechtvaardiging voor een passende indexatie om de voordelen van deze technologische vooruitgang te waarborgen.

Arbeidsmarkt en talentbehoud
De vraag naar hooggekwalificeerde professionals in de ICT-branche blijft hoog. Om de beste talenten aan te trekken en te behouden, hebben we geïnvesteerd in verhoging van salarissen en bijscholing van ons team. Een aangepaste indexatie draagt bij aan het handhaven van deze inspanningen en stelt ons in staat hoogwaardige diensten te blijven leveren.

Inflatie en marktdynamiek
We hebben aandacht besteed aan de algemene economische omstandigheden, met name de inflatietrends die van invloed zijn op operationele kosten.
Het handhaven van een stabiele en gezonde bedrijfsvoering vereist een indexatie die in lijn is met deze economische realiteit.

Servicekwaliteit en klanttevredenheid
Onze toewijding aan het leveren van hoogwaardige diensten blijft onveranderd. We hebben geïnvesteerd in klantgerichte oplossingen, verbeterde supportdiensten en innovatieve technologieën om aan de verwachtingen van onze klanten te voldoen. Een passende indexatie stelt ons in staat deze inspanningen voort te zetten en de kwaliteit van onze diensten te waarborgen.

Microsoft licenties
Microsoft heeft aangekondigd de prijzen van al haar Cloud diensten maximaal twee keer per jaar op basis van de wisselkoers met de Amerikaanse Dollar te kunnen wijzigen.
De reden hiervoor is de prijzen wereldwijd meer op één lijn te brengen, transparantie in het prijsmodel te bieden en om te kunnen blijven garanderen dat de ontwikkeling van de producten en diensten op een hoog niveau zullen blijven. Op dit moment hanteren we nog de tarieven zoals berekend in 2023.
Zodra Microsoft een prijsverhoging kenbaar heeft gemaakt worden deze kosten 1 op 1 doorberekend (pro rata).
Deze verhoging is van toepassing op alle zakelijk Cloud licenties en producten/leveranciers die gebruik maken van Microsoft servers/Clouddiensten.

Indexatie
De nieuwe tarieven worden met gemiddeld 7% geïndexeerd, variërend per dienst, vanaf 1 januari 2024.
Wij begrijpen dat prijsaanpassingen gevoelig liggen, maar we streven ernaar om onze diensten op een transparante en eerlijke manier te prijzen. Mocht u vragen hebben over de indexatie of meer informatie wensen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kijken uit naar een prettige voortzetting van onze samenwerking in het komende jaar.

Met vriendelijke groet,

Alexander Schmid
Algemeen Directeur